Warehouse Loft Gets a Customized Makeover, Stays Urban

Tags:     

Design+Build Cabinets & Furniture Energy Efficiency

In downtown Des Moines’ unique converted warehouse known as Brown Camp Lofts, our client asked us to update the look and functionality of her existing kitchen and guest bathroom, and add privacy to the bedroom occupied by her teenager. The request was to accomplish this within the existing footprint of her loft. She also wanted to blend the appearance of the new kitchen and bath finishes with the existing structure. We kept the original exposed brick and concrete, and integrated it with a more transitional (some traditional, some contemporary) style. Through our collaborative design process and talented team of artisans, we created two wonderful new spaces in this loft that amplify style and clever storage for a highly functional urban living space.

We created more storage by strategically using doors on roller tracks and creating custom spaces for items such as pantry goods, microwave and even a swing-out ironing board at the end of the island. One rolling door serves as a giant message center while another hides several small appliances, a wine fridge and pull-out cutting board surface. This approach allows for a visually clean environment where items are still easily accessible. Even outlets are hidden in the long kitchen counter where they can pop up out of the counter when needed.

Lighting throughout the living areas was improved and given a stately industrial look that pays visual homage to Edison yet honors modern energy efficiency. Light fixtures, as well as raw steel and pipe accessories in the kitchen and bathroom, were custom designed and built by our designers and artisans.

This stunning loft now has a warm industrial feel that is extremely inviting without being fussy. Our client loves the experience of urban living in her remodeled loft that reflects her personality and lifestyle.

This loft was featured on the Tour of Remodeled Homes.

Related Articles